Študij in delo

Ali se da kakovostno študirat in hkrati delat preko študentskega servisa? Moje mnenje je da je to mogoče. Vendar se mora vsak študent posebaj zavedat, da osem urni delovnik ni študentsko priložnostno delo ampak je to bližje redni zaposlitvi. Preko študentskega dela se opravljajo priložnostna dela in ne enoletne zaposlitve.

Korist Študija in dela hkrati

Ali je študentsko delo koristno ali ne je predvsem odvisno od tega katero delo in posledično delodajalca izberete.
Študentsko deloPri vsakem študenskem delu se mora študent vprašat, kaj imam od tega. Če je odgovor izključno denar potem to ni najboljša izbira. Na žalost je včasih denarna stiska tako velika, da se študent nima časa ukvarjati in iskati najbolj primernega delodajalca, saj nujno potrebuje denar, študij je treba tako ali drugače dokončati.

Pri Vezavi Gormat občasno ponujamo delo za Oblikovanje besedil, kjer zaradi zasedenosti pričakujemo praktična znanja na tem področju.

Slabosti študija ob delu

Študent mora študirati in ne delati! Vsak človek se zelo hitro navadi na ugodje, ki ga redni denarni prihodki predstavljajo. Ob rednih prihodkih in redni službi se študent težko vrne za knjige in v študentske klopi. Da se temu ogromnemu problemu izognemo je najbolje študirati ko je čas zato in delati kasneje. Vsi, ki se kasneje spomnejo, ko že delajo, da so kot študenti delali jim je žal, da niso uživali v študiju.
Ali je delo nujno za preživetje? Moje mnenje je da to ni potrebno, saj je možno študentsko življenje in stroške povezane s tem prilagoditi zmožnosti.

 

X