Cena vezave v Ljubljani

Ljubljana je zaradi naziva univerzitetno mesto polna ponudnikov vezave diplomskih nalog. Zaradi široke ponudbe je razpon cen, ki ga lahko na trgu zasledite, kar precejšen.

Način vezave

Cena Vezave v LjubljaniKnjigovezci se poslužujejo različnih tehnik izdelave diplomske, ki pomembno vplivajo na ceno končnega produkta. Diplomska naloga potrebuje platnico, kjer je napisan naslov, avtor in fakulteta. Ta platnica je lahko izdelana v zlatotisk ali sitotisk tehniki. Zlatotisk je bistveno bolj odporen od sitotiska, saj je sistem vtisa vroče črke preko folije v platnico, zaradi globine bolj začšiten. Vsaka platnica izdelana v zlatotisk tehniki je ročno delo in tako tudi unikat.

Sitotisk je tehnika pri kateri najprej na fototransfer papir natisnemo platnico v zrcalni obliki. Fototransfer papir nato položimo na platnico in s strojem za temperaturno stiskanje. Napisi so tako zgolj površinsko nanešeni in tako je s časom možno, da se obrabijo.

Cena Vezave

Kot je razvidno že iz načina vezave diplomskih nalog je temu primerna tudi končna cena. Poleg načina vezave je končna cena odvisna od drugih dejavnikov in je lahko drugačna od oglaševane cene že od x €.
Na žalost se nekateri ponudniki odločijo, da razdrobijo postopek vezave na več delov, oglašujejo pa samo enega, najcenejšega. Tako so na prvi pogled obiskovalca spletne strani najcenejši na trgu a, ko se stranka odloči za nakup, naenkrat ugotovi, da je tista cena samo za vezavo, brez napisa na platnici in ob strani na kanalu.
Na drugi strani pa imamo ponudnike, ki oglašujejo končno ceno z vsemi elementi vezave in tiska.
Torej, za končno odločitev je potrebo pridobiti točno ponudbo.

Cena Vezave v Ljubljani se giblje od 8 € do 18 €, odvisno od ponudnika in lokacije, saj večina študentov, ki ima ponudnika vezave kar na fakulteti se večinoma niti ne pozanimajo pri drugih, čeprav Ljubljana ni tako velika, da bi to bil problem.

X