Kaj pod oblikovanjem razumemo mi?

Oblikovanje besedil in dokumentov za potrebe tehničnega pregleda ali predpriprave na tisk.

Pri oblikovanju besedil najpogosteje oblikujemo študentska dela kot so diplomska in magistrska dela ter doktorske disertacije. Pri tem si v glavnem pomagamo z navodili fakultet, samo oblikovanje pa izvajamo v programu word.

Pri oblikovanju dokumentov pri pripravi na tisk pa je zadeva malo bolj zapletena saj je potrebno upoštevati kar nekaj različnih dejavnikov. Kot prvo se za oblikovanje uporablja več različnih programov pri katerih se sami najbolj poslužujemo photoshopa in pa indesigna na koncu pa seveda datoteko pretvorimo v PDF. Pri pripravi na tisk moramo biti pozorni na vektorske črte, barvne prehode ter podobne dodatke med katerimi je zelo pomemben tudi dodatek za porezavo. Tiskamo lahko po CMYK-u ali PANTONU odvisno od vrste tiska ali gre za offset ali digitalni tisk.

Oblikovanje besedil vključuje:

  • številčenje,
  • urejanje tabel, grafov, slik,
  • navajanje virov,
  • izdelavo kazala vsebine, slik, grafov,
  • poravnave,
  • ureditev naslovov,

Pri tovrstnem oblikovanju se strogo držimo navodil posamezne fakultete ali stranke same. Po pregledu našega izdelka Vam seveda lahko besedilo tudi dodatno popravimo.

Grafično oblikovanje

Vključuje vse sestavine celostne grafične podobe, kot so izdelava katalogov, brošur, letakov, vizitk, zgibank …

Za vas izvedemo pripravo gradiv za tisk, hkrati pa vam po ugodnih cenah tiskovine tudi natisnemo in dodelamo. Kakovost in ugodne cene pa naredijo našo ponudbo še bolj zanimivo.

Leave a comment

X